Жидков та Юзік
-
Екс-гуморист і чинний депутат купив житло в Іспанії. Квартири в Іспанії як комік з Росіїї українізувався. Де зараз екс-кварталівці Валерій Житков і Юрій Корявченко? За походженням росіянин, за паспортом українець, а знаходиться в Австрії. Куди зник відомий сценарист студії Кварталу 95 Валерій Житков? Як росіянин за походженням зустрів орків на Київщині та чи критикує шоумен свого екс-колегу Володимира Зеленського?
Гуморист і сценарист Студії Квартал 95 Валерій Житков родом з російського міста Тамбов. Там він активно брав участь у розважальних шоу та грав у команді "Тамбовські вовки". На початку 2000-х років він приїхав в Україну, став частиною команди студії Кварталу 95 та долучився до більшості українських проектів. Ким він тільки не був: І сценаристом українського мюзиклу, і автором серіалів, зокрема "Слуга народу", і ведучим та сценаристом "Вечірнього Києва" та "Вечірнього кварталу". Тож не дивно, що перед президентськими виборами в Україні у 2019 році Житков висміяв майже всіх кандидатів, всіх депутатів, але не друга Зеленського. Під час його виступу жарти були різні. Почати стендапер вирішив з такої прожарки депутата Олега Ляшка: "Смотрите, не учитывается ни опыт, ни образование. Чтобы вы знали, депутатом не может стать человек с непогашенной судимостью, а на президента это правило не распространяется."
Житков не залишив без уваги і українського співака, фронтмена гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука: "Я знаю, что он хороший певец, а вот каким он будет президентом, я не знаю. Так вот голосовать или нет? Вот я не хочу рисковать хорошим певцом ради средненького президента." У своїй промові Тамбовський вовк згадав навіть Іво Бобула: "Иво Бобул идёт, да. Тут без претензий, тут удачи человеку."
А ось лідер Кварталу 95 чомусь залишився недоторканним. Глядачі тоді обурилися: чому свого друга Зеленського Валерій Житков не наважився так само прокачати? Хто засуджував, хто ні, але жарти Житкова українцям подобались. Стендап вдало побудував тут кар'єру. Але за 20 років перебування в Україні артист залишався громадянином РФ з українською посвідкою на проживання. Лише після повномасштабного вторгнення росіян Валерій офіційно став громадянином України.
Символічно, Цитата ще одного втікача та друга Зеленьского, ви його дуже добре знаєте це "Герой України" Євге́н Ві́кторович Кошови́й: "Зараз на цю сцену вийде людина, справжній приклад для всіх росіян. Поки одні росіяни отримали в руки автомати, він пішов і одержав паспорт України".
Валерій Житков повномасштабну війну України і Росії зустрів у Києві. Пізніше разом із сім'єю приїхав у передмістя, на дачу у Макарові. Валерій Житков думав, що там буде безпечніше, але за декілька днів до міста зайшли окупанти. На дачі артист із дружиною і доньками побули три дні, потім їм вдалося звідти виїхати. Гуморист відправив сім'ю за кордон, а сам залишився в Україні. "Страх догнал меня до границы. Совесть не пустила, поэтому я остался."
Після того як Житков вивіз свою сім'ю за кордон, на деякий час оселився на Закарпатті. Пізніше повернувся до столиці та проводив разом з командою благодійні концерти, щоправда, недовго. Також на сторінці сценариста Кварталу є фото із головою Миколаївської Обласної Державної Адміністрації Віталієм Кімом і співаком-волонтером Колею Сіргою. У 2022 він ще періодично з'являвся у соцмережах, потім раптово зник.
Останній допис Валерій виклав у травні цього року. Там артист прокоментував пісенний конкурс "Євробачення". Куди пропав Житков та чому про нього нічого не чути? Ймовірно, комік перебуває за кордоном. Принаймні такий висновок можна зробити із його соцмереж на сторінці Житкова в Інстаграмі де позначено поточне місцезнаходження Австрія. Залишається лише думати і гадати, де український шоумен знаходиться зараз. Переховує сім'ю в Іспанії, ховає свої статки та хоче переїхати у Європу. Що відомо про колишнього квартальця, який пішов у політику? І ні, мова йде не про Зеленського. Сьогодні я, розкажу, куди зник депутат Юрій Корявченков та скільки насправді заробляє цей "слуга народу".
"В зале присутствует ещё один человек, который покидает нас на 5 лет, и с ним мы ещё не попрощались. Юра, куда ты? Ребята, делай раз!" Юрявченков, або в народі просто Юзік, в минулому гуморист, шоумен, комік, а зараз депутат. Як йому вдалося з "Кварталу 95" перебратися до Верховної Ради України? Можливо, випадковість рулетки? Ні, лише кругова порука навколо кварталівців. За словами самого Юзіка, піти в політику його надихнув саме його друг, президент України Володимир Зеленський: "Це, мабуть, таке рішення, яке я прийняв після того, як Володимир Олександрович вирішив піти у політику."
У 2019 році він покинув студію "Квартал" та пішов на парламентські вибори в Кривому Розі. Там переміг і став народним депутатом. Щоправда, того ж року він ще намагався посягнути на крісло мера свого рідного міста. Втім, у 2020 екс-кварталець зняв свою кандидатуру.
Що ж він зробив як депутат для держави? Скиглив про неякісні дороги в Україні, грав на телефоні у Верховній Раді та намагався повернути футбольний клуб "Кривбас" за особливим дорученням президента: "Я этому нашему Юрію Корявченкову, знаете ж, Юрі Корявче... Да, ми йому поставили завдання. Він зараз там говорить із Федерацією, щоб все ж таки в Кривому Розі "Кривбас" повернув." - цитата Зеленьского!
"Кривбас" відновили, але здебільшого завдяки фанатам футбольного клубу. Що ж тоді особисто зробив Корявченков? Відомо, що зараз він активно веде соцмережі, особливо Facebook. Там він той ще блогер: робить багато дописів та активно веде політичну діяльність. На фото він і перевіряє укриття в школах для дітей з особливими потребами, і відвідує відділення реабілітації військових, і підводить підсумки року в місцевому офісі партії "Слуга народу".
Але у 2024 році ім'я депутата засвітилося у скандалі. І авжеж, замішані гроші. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Корявченков вивіз свою сім'ю до Іспанії: дружину Тетяну і трьох дітей. І тут найцікавіше: у своїй декларації депутат зазначив, що з 1 червня 2022 року, тобто на четвертий місяць повномасштабної війни, його дружина з двома доньками і сином отримали право користуватися квартирою в Іспанії. Але сім'я декларанта не вказала вартість цього житла. Інформація про квадратуру та місцезнаходження квартири також невідома. То чия ж це власність? Сам Корявченков відхрещується від квартири за кордоном. Екс-зірка "Кварталу 95" не став казати, на яких підставах в іспанській квартирі проживає його родина. Вони нібито винаймають її в оренду або ж скористалися програмою спонсорства для українських біженців. За його словами, вже все написано у декларації.
У зареєстрованих документах тільки зазначено, що власник квартири - іноземець, але його ініціали. Хто він і взагалі будь-яка інформація про господаря житла не вказані. Звідки з'явилося це житло за кордоном, лишається тільки здогадуватися. Але давайте розберемося, чим ще Юзік володіє. Згідно відкритої декларації, Юрій Корявченков також зареєстрував годинник вартістю більше 100 000 грн. За офіційними даними, за 2022 рік зарплата депутата суттєво зменшилась. Щомісяця він отримував близько 35 000 грн - доволі небагато. Що не скажеш про його дружину, майже мільйонерку. На Тетяну Корявченкову зареєстровані два автомобілі, декілька квартир та деякі акції банку. Найцікавіше те, що за словами інформатора, у 2022 році дружина Юзіка задекларувала майже 40 000 євро у місті Жирона, у Іспанії. Совпадение? Не думаю.
За минулий рік народний депутат Юрій Корявченков не задекларував жодних витрат, які були пов'язані із проживанням його дружини та дітей в Іспанії. Тож хто тоді власник розкішних апартаментів за кордоном та чому на дружину Юзіка зареєстровані мільйони? Питання відкрите. Ваші припущення залишайте у коментарях.
Житков таки втік до Австрії, а сім'я Корявченкових збагатилася ще однією квартирою в Іспанії. Чи правда це, чи лише чутки та припущення? Яка ваша думка? Напишіть нам у коментарях.
Бийцям на перемогу!
Ми прагнемо підтримати наших героїв, які борються на передовій за нашу свободу. Наша команда завжди стоїть на боці правди та підтримує тих, хто щиро служить своєму народу.
Гаманець для підтримки:
- USDT (TRC20): TU9iBj11UeLeb2XBytgC9zMTtRajM8rzQk
- BTC: 34owsJbHYAXvN9fX79FHfiHNkR11sWzg6r
Ми надаємо фінансову підтримку надійним волонтерським організаціям, які роблять усе можливе для допомоги нашим захисникам та постраждалим. Серед них:
- Справа Громад — активна громадська організація, яка працює на благо нашої країни та підтримує Збройні Сили України.
- 'Наш дім' — фонд, що активно надає військовим необхідні засоби та техніку для досягнення нашої спільної перемоги.
- Благодійний фонд Порошенка — Фонд активно підтримує українських військових, надаючи їм необхідні засоби та техніку для досягнення нашої спільної перемоги. Серед наданої допомоги — дрони, техніка, зброя, вантажівки, бензовози, прицільні комплекси та інше обладнання, необхідне для ефективного виконання бойових завдань.